Liekkiö Kierrätys I

Ei varastossa

Kuvaus

(scroll down for english text)


Tämä on uniikki yksittäiskappale/pari ja valmis tuote, joka on tehty pääasiassa kierrätysmateriaaleista. Tätä kappaletta koskevat yksityiskohdat on lueteltu tässä tuotekuvauksessa ja ovat nähtävillä sen kuvissa.


Kauniit jalkaa myötäilevät säärystimet on tehty kierrätyskankaasta ja luomupuuvillasta. Etuosa on liituraitakangasta ja keskellä kulkee rivi niittejä. Takaosa on joustavaa luomupuuvillaresoria, jotta säärystin istuisi hyvin jalkaan. Puetaan jalkaan vetämällä.


Liekkiö on yksi monista suomalaisia muinoin piinanneista kummituksista. Tarinoiden mukaan se saattoi huutaa pimeässä metsässä tai ahdistella toistelemalla kulkijan sanoja kuin kaiku. Joidenkin tarinoiden mukaan se oli kastamatta kuolleen tai murhatun äpärälapsen kummitus, joka huusi itselleen oikeutta tai muuten vain kiusasi eläviä.


Koko: 36Kierrätysmateriaalien saatavuus vaihtelee ja harvoin on saatavilla samaa kangasta uudelleen. Niinpä jokainen kappale on omanlaisensa ja ne myydään omina yksittäisinä valmiina tuotteina. Vaikkakin samankaltaisia kappaleita saattaa tulla lisää, jos materiaalit niin sallivat. Kierrätysmateriaalien aiempaa historiaa ja tarkkaa koostumusta on useimmiten vaikea sanoa, vaikka arvauksia voikin esittää.


-etupuoli: kierrätyskangas (käyttämätön/ylijäämä), villakangastyylinen, polyestersekoite

-resori (uusi): 97% luomupuuvilla, 3% lycra

-niitit kierrätettyjä

-hinta käsittää parin eli 2 kpl

-ommeltu kierrätyspolyesterlangalla

-valmistettu Suomessa

-lisää tietoa materiaaleista Materiaalitietoa-sivulla


Hoito-ohje:

Pesu viileä villapesu tai käsinpesu, ensisijaisesti tuuletus ja harjaus
Silitys max 150 C (2 pisteellä)
Ei valkaisua
Ei rumpukuivausta
Ei kemiallista pesua


Raikasta höyryttämällä tai sumuttamalla vettä
Pestävä samanväristen kanssa
Kuosittele kosteana
Kuivaa mieluiten tasossa
Silitä nurjalta tai toisen kankaan läpi, mielellään kostean kankaan läpi
-----------------------------------------------
[liek:iø]


This is a unique pair, ready made of mostly recycled materials. Details of this garment are listed in this text and can be seen in the photos.


Beautiful fitted gaiters are made of recycled fabric and organic cotton. Front is pinstripe fabric with line of studs in the middle. Back is stretchy organic cotton rib that stretches allowing the gaiter to fit every leg. Dress by simply pulling them up.


Liekkiö is one of many ghosts haunting Finnish people back in old days. Stories say it screamed in the dark forest or harassed by repeating everything a traveler said like an echo. It is also said it was a ghost of a baby buried unbaptized or murdered bastard child who’s ghost was screaming for justice or just to tease the living.


Size: 36Availability of recycled materials varies and it's rare to get same fabric twice. That means every piece is unique and they are sold as single, ready made pieces. Though I might do similar looking pieces if materials allow it. The history or composition of recycled materials is hard to tell, though guesses can be made.


-front: recycled fabric (unused or leftover), wool fabric -like, polyester blend

-rib (new): 97 % organic cotton, 3% lycra

-studs are recycled

-price contains a pair, i.e. 2 pieces

-sewn with recycled polyester thread

-made in Finland

-more about materials on Material info-page


Care information:

Handwash in cold water or wool wash with machine, primarily air and brushing

Iron max 150C (2 dots)
Do not bleach
Do not tumble dry
Do not dry clean


Refresh with steam or spraying water
Wash with similar colours
Reshape while damp
Dry preferably on flat surface
Iron inside out or through another fabric, preferably through a damp cloth