Auteretar

225,00 €
sis. ALV
Toimitusaika: 7-14 päivä(ä)

Kuvaus

(scroll down for english text)


Auteretar on postapokalyptinen kietaisuhame. Se on runsashelmainen ja noitamainen. Sen helma on epäsymmetrinen ja kaksikerroksinen. Alempi kerros on läpinäkyvää, utuista pellavaharsoa ja päällempi kerros tiheämpää pellavaa. Helma on huolittelematon ja pidemmällä sivulla on kaunis epäsäännöllinen nyörikoristelu. Pidempi sivu on 95cm pitkä. Auteretar on saatavilla neljässä eri koossa. Kokotaulukko alempana.


Auteretar on epäilemättä ollut merkityksellinen hahmo muinaisille suomalaisille. Hän on itse saunan löylyn haltija. Sauna on ollut maaginen paikka ja sillä on ollut suuri merkitys puhdistautumisessa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Siellä taiottiin ja parannettiin. Jopa sana löyly on alunperin tarkoittanut ihmisen sisällä kipunoivaa elämää tai sielua, tai miksi sitä kukakin kutsuu, ja kiukaan löylyllä on katsottu olleen sama tehtävä saunassa. Löylyä kutsuttiin Auterettaren pojaksi. Sauna oli niin voimakas paikka, että sitä oli syytä varoa tiettyinä aikoina, kuten yöllä. Tuossa taianomaisessa paikassa, saunassa, sekä otettiin uusi elämä vastaan että valmisteltiin poistuva uudelle matkalleen. Siellä tarjoiltiin juhla-ateria uhriksi kuolleiden sieluille, ja majaili siellä saunatonttukin, jota kannatti myös varoa. Erään tarinan mukaan se nylki liian myöhään saunoneen emännän.


Sana autere tarkoittaa auringon utua ja Auteretar onkin ilman tytär, usvan ja sumun haltija.


Kietaisuhameelle on oma kokotaulukko ja se löytyy kuvista!


Mitä mitat tarkoittavat?
"Suositeltu vyötärö" -mitta on se asiakkaan vyötärön mitta, jolle suosittelen kyseistä kokoa. Ota mitta siltä korkeudelta, jolla tykkäät pitää hametta. Muista ottaa huomioon se, miten kireälle kiristät hameen. Kietaisuhameessa on säätövaraa noin 10cm per koko. Pienimmällä mitalla hameen reunat menevät n 25 cm päällekkäin kun taas suurimmalla mitalla päällekkäisyys on 15cm.
"Hameen vyötärö" tarkoittaa hameen yläreunan mittaa. Voit sen avulla mallailla, mikä olisi sinulle mieluisa koko. Muista, että, koska kyseessä on kietaisumalli, osa tästä mitasta kuuluu mennä päällekkäin.


-100% pellava
-paksumman pellavan paksuus 225g/m2
-ohuemman pellavan paksuus 120g/m2
-ommeltu kierrätyspolyesterlangalla
-reunat huolittelemattomat ja rikotut
-toisella sivulla nyöritys
-metallisten sirkkarenkaiden väri gun metal (tumman harmaa)
-koristenyöri on 100% juuttia
-hameen vyötärön päissä on nyörit, joilla se solmitaan kiinni

-valmistetaan tilauksesta Suomessa

-lisää tietoa materiaaleista Materiaalitietoa-sivullaHoito-ohje:
Pesu 40C, ensisijaisesti tuuletus
Silitys max 200C (3 pisteellä)
Ei valkaisua
Varovainen rumpukuivaus
Kemiallinen pesu P


Pestävä samanväristen kanssa
Kuosittele kosteana
Kuivaa tasossa tai henkarissa
Saa höyryttää
Silitä nurjalta tai toisen kankaan läpi
Pyykkietikka pehmentää pellavaa


Tämä hame saa näyttää rääsyiseltä, ja jos pidät siitä, voit aivan hyvin säilyttää hameesi mytyssä. Suorat taitokset viikattuna ollessa ei näytä hyvältä, mutta sen sijaan epämääräiset rypyt siellä täällä sopii lookiin. Samasta syystä suosittelen unohtamaan hameen silittämisen kokonaan. Rypyt toki aina vähän oikenee käytössä, mutta jos suosit vähemmän ryppyistä lookia, suosittelen säilyttämään hameen henkarissa. Nipsuilla varustettu hamehenkari tai leveämmälti puristava housuhenkari sopii tähän hyvin.


Huolittelemattomista reunoista irtoilee langanpätkiä, kunnes ne ovat rispaantuneet tarpeeksi ajan myötä. Niitä voi irrota myös pesussa ja tarttua muihin vaatteisiin. Jos tämä häiritsee, suosittelen pesemään hameen erillään sen aikaa, kunnes lankoja ei enää irtoa.


Pellava saattaa päästää väriä uutena! Älä pue vaaleiden tai valkoisten vaatteiden kanssa uutena, koska ne saattavat värjäytyä. Väriä voi tarttua myös ihoon, mutta se peseytyy saippualla.
--------------------------------
Auteretar is a postapocalyptic wrap skirt. It has a magnificent large hem with a witchy look. The hem is asymmetric and has two layers. Lower layer is gauzy see-through linen and top layer is dense not see-through linen. The hem is unfinished and on the longer side is laced up unevenly. Longer side is 95cm long. Auteretar is available in four sizes. See size chart below.


Auteretar was undoubtedly an important figure to old Finns. After all she was the spirit of sauna itself. Sauna has been a magical place with a great meaning in cleansing both physically and mentally. Spells and healing were done there. Even the Finnish word for sauna bath, löyly, originally ment the life or the spirit inside every human and that heat from the sauna's stove was seen as a same thing for sauna. Stove's heat was the son of Auteretar. Sauna was such a mighty place it was wise to be careful with it at certain times, like at night. In that magical place, sauna, both new life was received and passing was prepared for it's new journey. Meals were offered in sauna as a sacrifice for dead souls and the sauna gnome lived there too. He was something to be scared of. According to one tale it skinned one unlucky housewife who went bathing too late.


Word "autere" stands for mist of the sun and Auteretar is the daughter of air, spirit of mist and fog.


There is a special size chart for wrap skirt and it can be found in the pictures!


What do these measurements mean?
"Recommended waist" is the customer's waist length that I recommend that size for. Take you measurement on that height you like to wear your skirts. Remember to pay attention to how tight you wish to tie your skirt. Wrap skirt has a reserve for adjustment of 10cm per size. This means that on the smaller waist on the scale the overlapping is 25cm and on the bigger waist it is 15cm.
"Skirt waist" stands for the measurement of the skirt's top edge. With that number your can fit which size you'd prefer. Remember, as this is a wrap design, part of this measure is supposed to overlapp.


-100% linen
-thickness of the thicker linen 225g/m2
-thickness of the thinner linen 120g/m2
-sewn with recycled polyester thread
-edges are unfinished and broken
-lacing on other side
-metallic eyelets, color gun metal (dark grey)
-decorative cord is 100% jute
-ribbons on both ends of the waist to tie it with

-made to order in Finland

-more about materials on Material info-page


Care information:
Wash 40C, primarily air
Iron max 200C (3 dots)
Do not bleach
Gentle tumble dry
Dry clean P


Wash with similar colours
Reshape while damp
Dry on flat surface or on hanger
Can be steamed
Iron inside out or through another fabric
Laundry vinegar softens linen


This skirt may and preferaby should look rugged and, if you like it, you may just as well store this skirt on a wrap. Straight folds after being stored folded do not look good, but uneven wrinkles here and there do go well with the look. For the same reason I recommend to forget about ironing. Wrinkles usually straighten a bit in use, but if you like less wrinkly look more I recommend storing your garment on a hanger. Skirt hanger with those clips or pants hanger with one big clasp is very suitable.


Unfinished edges may loose snippets of yarn until they are frayed enough through time. Yarns may get loose in the washing machine and catch other clothes. If this bothers you, you may wash your skirt separetely until the hem is frayed enough and yarns stop loosening.


Linen may leak color when new! Do not wear with light or white garments when new, or they may get dyed. Dye may also get on skin, but it washes with soap.