Käres Kierrätys

Toimitusaika: 1-2 päivä(ä)

Kuvaus

(scroll down for english text)


Tämä on uniikki yksittäiskappale ja valmis tuote, joka on tehty kierrätysmateriaaleista. Tätä kappaletta koskevat yksityiskohdat on lueteltu tässä tuotekuvauksessa ja ovat nähtävillä sen kuvissa.


Käres henkii voimaa. Se on ryhdikäs ja suoralinjainen ja samalla erittäin naisellinen. Se on hame epäsymmetrisellä helmalla, joka on polvipituinen oikealta ja kaartuu voimakkaasti alas vasempaan sivuun. Syvät halkiot molemmilla sivuilla ja vasemmalla nyöriyksityiskohta, jonka kruunaa hopean väriset nyörinpäät. Takana hopean värinen metallivetoketju. Nuken koko on 38 ja sen korkeus vastaa noin 170cm pitkää ihmistä, jolloin nyöriyksityiskohta on suunnilleen polven korkeudella. Saumat on kauttaaltaan huoliteltu, jotta hame on siisti myös sisäpuolelta.


Käres on käärmeitten emuu, eli kantavanhempi, esivanhempi tai hallitsija. Näin kertoo Kristfrid Ganander kirjassaan Mythologia Fennica vuodelta 1789.
Kalevala kertoo käärmeiden saaneen alkunsa Syöjättären syljettyä mereen. Aikansa vedessä liplateltuaan, sen tyrskyt heittivät maalle ja näin syntyi käärme. Oliko tämä sitten se Käres, alkukäärme?
Käärmeillä on muinoin uskottu olleen suojeleva voima. Käärmettä, matoa, ei aina pidetty pahana, sillä joskus pihapiirissä on saatettu pitää elättikäämettä; yleensä rantakäärmettä. Tuvan pihapiirissä, lattian alla tai vaikka navetassa elelevää käärmettä pidettiin hyvänä, jotta talon onni säilyisi. Ja olihan siitä hyötyä jyrsijöiden kurissa pitämisessä. Sille uhrattiin annos ensimmäisistä viljoista tai maidosta, jotta se pysyisi tyytyväisenä. Käärmettä käytettiin myös magiassa muutenkin, kun jotain oli tarve suojella. Käärmeen huono maine on osittain kristinuskon syytä, vaikka kyyn myrkkyä toki on pelätty aiemminkin.


Koko 38

Käres hame on matalavyötäröinen (hieman navan alle). Hameen vyötärökaitaleen mitta on 79cm.

Voit mitan avulla tarkistaa, miten hame sinulle istuu.


Kierrätysmateriaalien saatavuus vaihtelee ja harvoin on saatavilla samaa kangasta uudelleen. Niinpä jokainen kappale on omanlaisensa ja ne myydään omina yksittäisinä valmiina tuotteina. Vaikkakin samankaltaisia kappaleita saattaa tulla lisää, jos materiaalit niin sallivat. Kierrätysmateriaalien aiempaa historiaa ja tarkkaa koostumusta on useimmiten vaikea sanoa, vaikka arvauksia voikin esittää.


-kierrätyskangas (käyttämätön/ylijäämä), villakangastyylinen, polyestersekoite
-ommeltu kierrätyspolyesterlangalla
-takana metallivetoketju, jonka on kierrätyspolyesteriä ja messinkiä (hopeanvärinen)
-toisella sivulla kaksi hopean väristä metallista sirkkaa
-koristenyöri on 100% juuttia ja sen päissä on metalliset nyörinpäät
-vyötärö on tuettu 100% luomupuuvilla canvasilla, joka on näkyvissä nurjalla puolella
-ei liimatukikangasta
-alavara on huoliteltu pellavanauhalla, joka on näkyvissä nurjalla puolella

-ommeltu Suomessa


Hoito-ohje:
Pesu viileä villapesu tai käsinpesu, ensisijaisesti tuuletus ja harjaus
Silitys max 150 C (2 pisteellä)

Ei valkaisua
Ei rumpukuivausta
Ei kemiallista pesua


Irrota nyöri pesun ajaksi! Sen voi pestä käsin, jos tarpeen.


Raikasta höyryttämällä tai sumuttamalla vettä
Pestävä samanväristen kanssa
Kuosittele kosteana
Kuivaa tasossa tai henkarissa
Silitä nurjalta tai toisen kankaan läpi, mielellään kostean kankaan läpi
Säilytä henkarissa
--------------------------------------[kæres]This is a unique, single, ready made piece made of recycled materials. Details of this garment are listed in this text and can be seen in the photos.


Käres glows with strength. It's vigorous and linear and at the same time very feminine. It is a skirt with asymmetric hem that is knee length on the right side and curves down strongly on the left side. Deep slits on both sides and a cord detail on left side crowned with silver coloured aiglets. Silver coloured metallic zipper on the back. Doll's size is 38 and it's height matches approximately to a person 170cm in height when the cord detail is approximately on the knee hight. Seams are neatly finished overall so the skirt looks nice from the inside as well.


Käres is the ascendant of all snakes. So tells Christfrid Ganander in his book Mythologia Fennica from 1789.
Kalevala (Finnish national epic) says snakes were born after the Devouress spits in the sea. (Devouress is my translation from Finnish word Syöjätär, literally meaning a mistress who feeds...) After drifting in the ocean, the spit was thrown on land by the waves and so snake was born. Was this Käres, the snake ancestor?
Snakes were believed to have the power of protection. Snake, the worm, was not always considered bad, as in the old times people sometimes had snakes living with them; usually a grass snake. (Only two species of snakes live in Finland; the grass snake and the viper.) It could live in the yard, under the house floor, in the shed or where ever and it was taken care of to ensure good luck for the household. And it was useful with the rodents, too. Bit of first crops or milk was sacrificed to it to keep it happy. Snakes were also used in magic when making spells for protection. Bad reputation of the snake probably derives from christianity, though viper's poison was scared of earlier, too.


Size 38

Käres skirt is low waisted (slightly under belly button). The measurements of skirt's waistband is 79cm.

You can check with this measurement how the skirt will suit you.


Availability of recycled materials varies and it's rare to get same fabric twice. That means every piece is unique and they are sold as single, ready made pieces. Though I might do similar looking pieces if materials allow it. The history or composition of recycled materials is hard to tell, though guesses can be made.


-recycled fabric (unused or leftover), wool fabric -like, polyester blend
-sewn with recycled polyester thread
-zipper in the back is recycled polyester and brass in silver colour
-two silver coloured metallic eyelets on left side
-decorative cord is 100% jute with metallic aiglets in both ends
-waist is supported with 100% organic cotton canvas fabric, which is visible on the reverse side
-canvas is finished with linen trim, which is visible on the reverse side
-no iron-on fabric used

-made in Finland


Care information:
Handwash in cold water or wool wash with machine, primarily air and brushing
Iron max 150C (2 dots)

Do not bleach
Do not tumble dry
Do not dry clean


Remove jute cord before wash! It can be washed by hand if necessary.


Refresh with steam or spraying water
Wash with similar colours
Reshape while damp
Dry on flat surface or on hanger
Iron inside out or through another fabric, preferably through a damp cloth
Store on a hanger