Kuutar Kierrätys I

Toimitusaika: 1-2 päivä(ä)

Kuvaus

(scroll down for english text)


Tämä on yksittäiskappale ja valmis tuote, joka on tehty kierrätysmateriaaleista. Tätä kappaletta koskevat yksityiskohdat näet tästä tuotekuvauksesta ja sen kuvista.


Tässä limenvihreässä kierrätyskankaasta (entinen verho) ommellussa hameessa helma on sivuilta pitkä. Edestä ja takaa polvipituinen ja sivuilta nilkkoihin ylettyvä. Hameessa on vetoketjukiinnitys ja nappi sivussa sekä taskut piilotettuna sivusaumoihin. Nuken koko on 38 ja sen korkeus vastaa noin 170cm pitkää ihmistä. Saumat on huoliteltu, jotta hame on siisti myös sisäpuolelta. Vyötärön tukemiseen on käytetty jämäkkää kierrätyspuuvilla kangasta (myös entinen verho), joka on piilossa vyötärökaitaleen sisässä.


Kuutar on kuun hallitsijatar ja yksi kolmesta luonnottaresta. Hänet mainitaan Kalevalassa kuun kullasta kankaita kutovana ilman luonnottarena yhdessä Päivättären ja Otavattaren kanssa.

Kuu on ollut muinaisille suomalaisille tärkeä taivaankappale. Sen vaiheet ja tapahtumat ovat määrittäneet arkea ja ohjanneet tekemistä tavallisista kotiaskareista aina parannustaikoihin ja lasten tekoon.


Koko 36

Hameen vyötärökaitaleen mitta on 75cm.

Voit mitan avulla tarkistaa, miten hame sinulle istuu.


Ompelin kaksi hametta, joista toinen on myynnissä. Toisen pidän itse:) Kangasta jäi vielä kolmanteenkin hameeseen, jonka myynti sivu on täällä: Kuutar Kierrätys (avoin koko)


Kierrätysmateriaalien saatavuus vaihtelee ja harvoin on saatavilla samaa kangasta uudelleen. Niinpä jokainen kappale on yleensä omanlaisensa, jollei toisin mainittu, ja ne myydään omina yksittäisinä valmiina tuotteina. Vaikkakin samankaltaisia kappaleita saattaa tulla lisää, jos materiaalit niin sallivat. Kierrätysmateriaalien aiempaa historiaa ja tarkkaa koostumusta on useimmiten vaikea sanoa, vaikka arvauksia voikin esittää.


Huomautus! Kankaan nurjalla puolella on haaleita haalistumia. Ne eivät kuitenkaan näy päällepäin tai ole muutenkaan niin näkyviä, että olisin itse pitänyt niitä esteenä kankaan uudelleen käytölle.


-kierrätyskangas, todennäköisesti puuvillaa

-rikottu helma

-taskut

-vetoketju on kierrätetty

-nappi on kierrätetty

-ommeltu Suomessa


Hoito-ohje:

Pesu 40C, ensisijaisesti tuuletus
Silitys max 200C (3 pisteellä)
Ei valkaisua
Varovainen rumpukuivaus
Ei kemiallista pesua


Hellä linkous tai ei linkousta, jos haluat vähentää/välttää rypistymistä, voit käyttää myös rypistymisen esto -toimintoa.
Pestävä samanväristen kanssa.

Suosittelen käyttämään värinpoistoliinoja, jotta väri säilyy kirkkaana pitempään.
Kuosittele kosteana.
Kuivaa tasossa tai henkarissa.
Saa höyryttää.
Silitä nurjalta tai toisen kankaan läpi.
Säilytä henkarissa. Huolehdi,ettei henkari jätä jälkiä.Blog: Kuutar, Vellamo ja tunteet suunnittelussa
------------------------------------------
Kuutar Recycled


[ku:tɑr]This is a single, ready made piece made of recycled materials. Details of this garment can be seen in this text and in the photos.


This lime green skirt’s hem is longer on the sides. It's sewn out of recycled old curtain. Knee length in front and back and ankle length in both sides. This skirt has zipper and button on one side and pockets hidden in both side seams. Doll's size is 38 and it's height matches approximately to a person 170cm in height. Seams are made neat from the inside. Waist is supported with strong recycled cotton fabric (old curtain too) hidden between layers inside waist piece.


Kuutar is the ruler of the moon and one of the three nature maidens. She is mentioned in Kalevala as one of the air’s nature maidens who weaves fabrics from moon’s gold alongside with Päivätär (Day’s ruler) and Otavatar (the maiden of constellation called Otava, the Great Bear).

Moon was an important celestial body for ancient Finns. It’s phases and events determined everyday life and guided things they did from ordinary household tasks to healing magic and making babies.


Size 36

The measurements of skirt's waistband is 75cm.

You can check with the measurement how this skirt will suit you.


I sewed two skirts and I'm selling the other one. Other I'm keeping myself:) There is enough fabric to make a third skirt and it's page is here: Kuutar Recycled (open size)


Availability of recycled materials varies and it's rare to get same fabric twice. That means every piece is usually unique, unless said otherwise, and they are sold as single, ready made pieces. Though I might do similar looking pieces if materials allow it.
The history or composition of recycled materials is hard to tell, though guesses can be made.


Note! On the reverse side of the fabric there are slightly faded spots. However they are invisible to the right side and so faint I didn't consider them as an obstacle for reusing this fabric.-recycled fabric, most likely cotton

-broken hem

-pockets

-zipper is recycled

-button is recycled

-made in Finland


Care information:

Wash 40C, primarily air
Iron max 200C (3 dots)
Do not bleach
Gentle tumble dry
No dry clean


Gentle spinning or no spinning, if you wish to reduce/avoid wrinkles, anti crease -programme can be used.

I recommend using color catching sheets to keep the color bright longer.
Wash with similar colours.
Reshape while damp.
Dry on flat surface or on hanger.
Can be steamed.
Iron inside out or through another fabric.
Store on a hanger. Look after marks left by hanger.


Blog: Kuutar, Vellamo and feelings in designing