Liekkiö

Toimitusaika: 7-14 päivä(ä)

Kuvaus

(scroll down for english text)


Kauniit jalkaa myötäilevät säärystimet on tehty pellavasta ja luomupuuvillasta. Etuosa on pellavaa ja keskellä kulkee rivi piikkiniittejä. Takaosa on joustavaa luomupuuvillaresoria, jotta säärystin istuisi hyvin jalkaan. Puetaan jalkaan vetämällä. Mitoitus on napakka, mutta alle mahtuu kyllä sukkahousut. Nilkan etupuoli on kaarrettu.


Liekkiö on yksi monista suomalaisia muinoin piinanneista kummituksista. Tarinoiden mukaan se saattoi huutaa pimeässä metsässä tai ahdistella toistelemalla kulkijan sanoja kuin kaiku. Joidenkin tarinoiden mukaan se oli kastamatta kuolleen tai murhatun äpärälapsen kummitus, joka huusi itselleen oikeutta tai muuten vain kiusasi eläviä.


-etupuoli: 100% pellavaa

-resori: 97% luomupuuvilla, 3% lycra

-hinta käsittää parin eli 2 kpl

-ommeltu kierrätyspolyesterlangalla

-valmistetaan tilauksesta Suomessa

-lisää tietoa materiaaleista Materiaalitietoa-sivulla


Hoito-ohje:

Käsinpesu, ensisijaisesti tuuletus
Silitys max 150C (2 pisteellä)
Ei valkaisua
Ei rumpukuivausta
Ei kemiallista pesua


Pellava saattaa päästää väriä uutena! Älä pue vaaleiden tai valkoisten vaatteiden kanssa uutena, koska niihin saattaa tarttua väriä. Väriä voi tarttua myös ihoon, mutta se peseytyy saippualla.Blogi: Liekkiö - säärystin ja kuollut lapsi
------------------------------------------
[liek:iø]Beautiful fitted gaiters are made of linen and organic cotton. Front is linen with line of studs in the middle. Back is stretchy organic cotton rib that stretches allowing the gaiter to fit every leg. Dress by simply pulling them up. Sizing is tight, but tights can be worn under the gaiter. Front side of ankle is curved.


Liekkiö is one of many ghosts haunting Finnish people back in old days. Stories say it screamed in the dark forest or harassed by repeating everything a traveler said like an echo. It is also said it was a ghost of a baby buried unbaptized or murdered bastard child who’s ghost was screaming for justice or just to tease the living.


-front: 100% linen

-rib: 97 % organic cotton, 3% lycra

-price contains a pair, i.e. 2 pieces

-sewn with recycled polyester thread

-made to order in Finland

-more about materials on Material info-page


Care information:

Handwash, primarily air
Iron max 150C (2 dots)
Do not bleach
Do not tumble dry
No dry clean


Linen may leak color when new! Do not wear with light or white garments when new, or they may get dyed. Dye may also get on skin, but it washes with soap.Blog: Liekkiö - leg warmer and a dead child