Marras kierrätys

Toimitusaika: 1-2 päivä(ä)

Kuvaus

(scroll down for english text)Tämä on uniikki yksittäiskappale ja valmis tuote, joka on tehty pääosin kierrätysmateriaaleista. Tätä kappaletta koskevat yksityiskohdat on lueteltu tässä tuotekuvauksessa ja ovat nähtävillä sen kuvissa.Marras on säväyttävä pitkähelmainen kaapumainen takki musteneviin kesäiltoihin tai pitkän nahkatakin alle synkentämään tunnelmaa. Kaapu on edestä auki ja sen hihat ovat reilun pituiset. Tämä kappale on lyhyempi kuin alkuperäinen Marras ja se on ommeltu tumman harmaasta ylijäämä villakankaasta. Kankaan vähyyden vuoksi hihat on jatkettu toisella tumman harmaalla ylijäämä villakankaalla. Väri on hieman siniseen taittava, ja näkyy parhaiten tunnelmakuvassa. Kuvissa, joissa huppu on alhaalla, nuken korkeus vastaa n. 170cm pitkää henkilöä, kun taas hupun ollessa ylhäällä, vastaa nukke noin 157cm pitkää henkilöä. Edessä v:n muotoiset taskut ja hupussa koristeena nyöritys. Hupun nyöri on 100% pellavaa ja sen päihin on ommeltu metalliset nyörinpäät, joiden materiaali on tina. Kaikki saumat on ommeltu siisteiksi ja litteiksi myös sisäpuolelta. Takki on vuorittamaton. Nyörivyö sopii kaapuun hyvin. Se ei tule mukana, mutta voit hankkia sen erikseen täältä.Marras on vanha sana, jonka alkuperäinen tarkoitus on jo kadonnut käytöstä. Tiesitkö, että sana marras tarkoittaa kuollutta tai kuolemaisillaan olevaa? Tällä voi tarkoittaa joko ihmistä tai vaikka luontoa. Selittää hyvin, miksi marraskuu sai nimensä.

Myös liian tuttavallisia tai tunkeilevia villieläimiä sekä liian helpolla saatua saalista sanottiin martaaksi ja niiden uskottiin ennustavan kuolemaa.Koko 36

Sopii hyvin myös 34 kokoiselle.

Pituus niskasta helmaan 105cm

Hihan pituus 67cmKierrätysmateriaalien saatavuus vaihtelee ja harvoin on saatavilla samaa kangasta uudelleen. Niinpä jokainen kappale on omanlaisensa ja ne myydään omina yksittäisinä valmiina tuotteina. Vaikkakin samankaltaisia kappaleita saattaa tulla lisää, jos materiaalit niin sallivat. Kierrätysmateriaalien aiempaa historiaa ja tarkkaa koostumusta on useimmiten vaikea sanoa, vaikka arvauksia voikin esittää.-100% villa, ylijäämäkangas

-väri tumman harmaa, sinertävä

-pituus niskasta helmaan

-reilun pituiset hihat, pituus 70cm?

-hupussa hopean väriset sirkkarenkaat ja nyöritys

-nyöri on pellavaa

-nyörinpäät tinaa (väri matta harmaa)

-taskut, jotka on muotoiltu v:n muotoon

-ei suljentaa, mutta halutessasi voit hankkia esimerkiksi nyörivyön

-ei vuoria

-valmistettu Suomessa

-lisää tietoa materiaaleistaHoito-ohje:

Pesu viileä villapesu tai käsinpesu, ensisijaisesti tuuletus ja harjaus
Silitys max 100C (1 pisteellä)
Ei valkaisua
Ei rumpukuivausta
Ei kemiallista pesuaIrrota nyöri ennen pesua! Älä laita nyöriä pesukoneeseen, koska nyörinpäät saattavat vääntyä. Sen voi pestä käsin.
Pestävä samanväristen kanssa
Kuosittele kosteana
Kuivaa tasossa tai henkarissa
Saa höyryttää
Silitä nurjalta tai toisen kankaan läpi
Säilytä henkarissa

Konepesun sijaan voi puhdistaa harjaamalla villakankaille sopivalla harjalla ja raikastaa tuulettamalla ulkona tai höyryttämällä.

Blogi: Marras - miten se syntyi


---------------------------------------------------------------


[mɑr:ɑs]
This is a unique, single, ready made piece made of recycled materials. Details of this garment are listed in this text and can be seen in the photos.Marras is a startling long hemmed robe for blackening summer nights or under your long leather coat for extra darkness. Robe is open in the front and sleeves are generous in length. This piece is shorter than the original Marras robe and is sewn of dark grey leftover wool fabric. Since there was too little fabric the sleeves are lengthened with another dark grey leftover wool fabric. Colour is slightly bluish and is best visible in the athmospheric picture. In pictures with hood down the height of the dummy matches person around 170cm, whereas pictures with hood up the dummy's height matches person around 157cm. It has v shaped pockets and lacing in the hood. Cord in the hood is 100% linen and there are pewter aiglets sewn in both ends. All seams are neat and flat on the inside. Robe has no lining. The cord belt fits the robe perfectly. It is not sold with the robe, but you can get it separately here.The word marras is old Finnish language and means death or something on the verge of it. This can mean a human or, say, nature. November is called marraskuu in Finnish. Quite appropriate for a month when everything is either dead or dying.

Also a wild animal acting too familiar or pushy or prey caught too easily was called marras and it was believed to bring death.Size 36

Suits well for size 34, too.

Lenght from back of the neck to hem 105cm

Lenght of the sleeve 67cmAvailability of recycled materials varies and it's rare to get same fabric twice. That means every piece is unique and they are sold as single, ready made pieces. Though I might do similar looking pieces if materials allow it. The history or composition of recycled materials is hard to tell, though guesses can be made.-100% wool, leftover fabric

-colour dark grey, bluish

-length from neck to hem

-extra long sleeves, length 70cm

-silver coloured eyelets and lacing in the hood

-hood’s cord is 100% linen

-aiglets are pewter (colour matte grey)

-pockets sewn in v shape

-no closing, but you can get a belt, for example the cord belt

-no lining

-made in Finland

-more about materialsCare information:

Handwash in cold water or wool wash with machine, primarily air and brushing

Iron max 100C (1 dot)
Do not bleach
Do not tumble dry
Do not dry cleanRemove cord before wash! Don't put cord in washing machine because aiglets may bend. It can be washed by hand.
Wash with similar colours
Reshape while damp
Dry on flat surface or on hanger
Can be steamed
Iron inside out or through another fabric
Store on a hanger.

Instead of machine wash robe may be brushed with a brush suitable for wool fabrics and freshened with steam or hanging outside to air.

Blog: Marras - how it was created